شما هنوز به سیستم وارد نشده اید.

#1 2016-11-19 19:08:38

حسین حیدری
Moderator
از : اصفهان
ثبت شده: 2015-09-16
ارسال ها: 413

چگونه ترمینال پیشفرض را تغییر دهیم؟(Preferred App XFCE)

سلام

من i3 دارم, میخوام بدونم چطوری میشه ترمینال پیشفرض را در کل سیستم عوض کرد؟ یعنی هر جایی که قراره ترمینالی باز بشه ترمینالی که من مشخص کردم باز بشه!

قبلا توی XFCE با Preferred Applicatoins میشد اینکارو کرد! اسم بسته ای که حاوی این ابزار هست توی مخازن چیه؟ (چه بسته ای را نصب کنم تا این نرم افزار باهاش نصب بشه!؟ (pkgfile کمکی نمیکنه چون اسم اجرا شده این ابزار را توی ترمینال بلد نیستم!!))

لطفا راهی برای اینکار بگید که نیازی به اون ابزار XFCE هم نباشه! (بالاخره باید یه راهی به جز نصب یه ابزار گرافیکی داشته باشه!)


Just an anime fan

آفلاین

#2 2016-11-19 19:15:16

user12345671234567
عضو
ثبت شده: 2016-08-01
ارسال ها: 281

پاسخ: چگونه ترمینال پیشفرض را تغییر دهیم؟(Preferred App XFCE)

اینجا رو ببینید smile

آفلاین

#3 2016-11-19 19:22:18

حسین حیدری
Moderator
از : اصفهان
ثبت شده: 2015-09-16
ارسال ها: 413

پاسخ: چگونه ترمینال پیشفرض را تغییر دهیم؟(Preferred App XFCE)

من نمیخوام ترمینال i3 را عوض کنم که smile میخوام ترمینال کل سیستم را یه چیزی ست کنم! مثلا توی ناتیلوس open terminal here میزنم همون ترمینالی که ست کردم باز بشه!


Just an anime fan

آفلاین

#4 2016-11-19 19:28:50

FullMetalArcher
Moderator
از : تهران
ثبت شده: 2015-09-16
ارسال ها: 355

پاسخ: چگونه ترمینال پیشفرض را تغییر دهیم؟(Preferred App XFCE)


*** I FIGHT FOR USERS ***

آفلاین

#5 2016-11-19 19:33:52

حسین حیدری
Moderator
از : اصفهان
ثبت شده: 2015-09-16
ارسال ها: 413

پاسخ: چگونه ترمینال پیشفرض را تغییر دهیم؟(Preferred App XFCE)

مجتبی جان اونجا حرفی از ترمینال زده نشده smile و بد نیست بدونی من قبلا اون لینک را خوندم بعد سوال مطرح کردم smile و Preferred apps را هم راجعش توی سوالم صحبت کردم که هنوز کسی به اون اشاره نکرده!


Just an anime fan

آفلاین

#6 2016-11-19 19:38:43

FullMetalArcher
Moderator
از : تهران
ثبت شده: 2015-09-16
ارسال ها: 355

پاسخ: چگونه ترمینال پیشفرض را تغییر دهیم؟(Preferred App XFCE)

export TERM=xterm
این رو بذار تو فایل bashric


*** I FIGHT FOR USERS ***

آفلاین

#7 2016-11-19 19:39:47

حسین حیدری
Moderator
از : اصفهان
ثبت شده: 2015-09-16
ارسال ها: 413

پاسخ: چگونه ترمینال پیشفرض را تغییر دهیم؟(Preferred App XFCE)

قبلا گذاشتم! کار نکرده برام!


Just an anime fan

آفلاین

#8 2016-11-19 20:20:20

Arcush
Administrator
ثبت شده: 2015-09-15
ارسال ها: 1,537

پاسخ: چگونه ترمینال پیشفرض را تغییر دهیم؟(Preferred App XFCE)

فکر کنم منظور شما رو چنین فایل هایی بتونن برآورده کنن:

$ cat ~/.config/mimeapps.list

مثلا من firefox رو با midori عوض می کنم و بعد  ازون midori میشه اپلیکیشن دیفالت. بسته xdg-utils رو از رییپوی extra نصب کنید و اول

$ xdg-open http://bbs.archusers.ir

رو بزنید. بعد فایرفاکس رو توی اون فایل به مثلا میدوری تغییر بدید و سپس دستور بالا رو بزنید. آیا انجمن با میدوری باز شد؟
اینم محتویات اون فایل من:

[Default Applications]
x-scheme-handler/http=midori.desktop
x-scheme-handler/https=firefox.desktop
x-scheme-handler/about=firefox.desktop
inode/directory=caja-folder-handler.desktop
audio/mpeg=vlc.desktop
audio/x-mpegurl=vlc.desktop
audio/x-scpls=vlc.desktop
audio/x-vorbis+ogg=vlc.desktop
audio/x-wav=vlc.desktop
video/mp4=vlc.desktop
video/mpeg=vlc.desktop
video/mp2t=vlc.desktop
video/msvideo=vlc.desktop
video/quicktime=vlc.desktop
video/webm=vlc.desktop
video/x-avi=vlc.desktop
video/x-flv=vlc.desktop
video/x-matroska=vlc.desktop
video/x-mpeg=vlc.desktop
video/x-ogm+ogg=vlc.desktop
x-scheme-handler/ftp=userapp-Firefox-R09MOY.desktop
x-scheme-handler/chrome=userapp-Firefox-R09MOY.desktop
text/html=userapp-Firefox-R09MOY.desktop
application/x-extension-htm=userapp-Firefox-R09MOY.desktop
application/x-extension-html=userapp-Firefox-R09MOY.desktop
application/x-extension-shtml=userapp-Firefox-R09MOY.desktop
application/xhtml+xml=userapp-Firefox-R09MOY.desktop
application/x-extension-xhtml=userapp-Firefox-R09MOY.desktop
application/x-extension-xht=userapp-Firefox-R09MOY.desktop
text/plain=texmaker.desktop
image/bmp=eog.desktop
image/gif=eog.desktop
image/jpeg=eog.desktop
image/png=eog.desktop
image/tiff=eog.desktop
application/pdf=evince.desktop
image/svg+xml=eog.desktop
application/zip=org.kde.ark.desktop
text/x-tex=texmaker.desktop

[Added Associations]
x-scheme-handler/ftp=userapp-Firefox-R09MOY.desktop;
x-scheme-handler/chrome=userapp-Firefox-R09MOY.desktop;
text/html=userapp-Firefox-R09MOY.desktop;
application/x-extension-htm=userapp-Firefox-R09MOY.desktop;
application/x-extension-html=userapp-Firefox-R09MOY.desktop;
application/x-extension-shtml=userapp-Firefox-R09MOY.desktop;
application/xhtml+xml=userapp-Firefox-R09MOY.desktop;
application/x-extension-xhtml=userapp-Firefox-R09MOY.desktop;
application/x-extension-xht=userapp-Firefox-R09MOY.desktop;
x-scheme-handler/about=userapp-Firefox-R09MOY.desktop;
image/bmp=gimp.desktop;
image/gif=gimp.desktop;
image/jpeg=gimp.desktop;
image/png=gimp.desktop;
image/tiff=gimp.desktop;
application/pdf=gimp.desktop;
audio/mpeg=smplayer.desktop;
inode/directory=org.kde.ark.desktop;
image/svg+xml=eog.desktop;
application/zip=org.kde.ark.desktop;
text/x-tex=texmaker.desktop;
text/plain=texmaker.desktop;

ویرایش: اینجا رو هم ببینید:
http://unix.stackexchange.com/questions … enviroment


ویرایش': در مورد تغییر ترمینال پیشفرض توی i3 هم اینجا رو ببینید:
https://wiki.archlinux.org/index.php/i3 … l_emulator

آخرین ویرایش توسط Arcush (2016-11-19 20:59:07)

آفلاین

#9 2016-11-19 23:59:43

حسین حیدری
Moderator
از : اصفهان
ثبت شده: 2015-09-16
ارسال ها: 413

پاسخ: چگونه ترمینال پیشفرض را تغییر دهیم؟(Preferred App XFCE)

سلام
این را خونده بودم توی ویکی اما توی اون فایل متنی از ترمینال چیزی ننوشته که یه چیز دیگه تعریف کنم! در مورد تغییر ترمینال i3 سوال ندارم ولی بازم ممنون!

اگه اون Preferred apps را نصب کنم مشکل حل میشه! کسی میدونه با چه دستوری نصب میشه؟


Just an anime fan

آفلاین

#10 2016-11-20 00:15:49

Arcush
Administrator
ثبت شده: 2015-09-15
ارسال ها: 1,537

پاسخ: چگونه ترمینال پیشفرض را تغییر دهیم؟(Preferred App XFCE)

من توی mate با فرمان mate-default-applications-properties توی ترمینال ازون preffered apps می تونم استفاده کنم. به نظر نمیاد بسته خاصی وجود داشته باشه که مستقل از دسکتاپ ها و مدیرهای پنجره به صورت gui چنین کاری انجام بده.

https://github.com/mate-desktop/mate-co … plications

آخرین ویرایش توسط Arcush (2016-11-20 00:30:24)

آفلاین

#11 2016-11-20 00:48:24

حسین حیدری
Moderator
از : اصفهان
ثبت شده: 2015-09-16
ارسال ها: 413

پاسخ: چگونه ترمینال پیشفرض را تغییر دهیم؟(Preferred App XFCE)

خب من که i3 دارم چیکار کنم؟ neutral
یعنی راهی نداره ناتیلوس یا هر چیز دیگه Urxvt  را بف عنوان ترمینال دیفالت باز کنه؟


Just an anime fan

آفلاین

#12 2016-11-20 02:14:55

ali_molaei
عضو
از : اراک
ثبت شده: 2016-07-30
ارسال ها: 29
وب سایت

پاسخ: چگونه ترمینال پیشفرض را تغییر دهیم؟(Preferred App XFCE)

https://askubuntu.com/questions/289726/ … us-open-te

جوابی که با dconf-editor هست رو ببین

آفلاین

#13 2016-11-20 09:24:43

morealaz
Moderator
ثبت شده: 2016-03-19
ارسال ها: 363

پاسخ: چگونه ترمینال پیشفرض را تغییر دهیم؟(Preferred App XFCE)

به نظر میرسه راه حل یک دست و جامعی نداره. هر محیطی به شیوه خودش اینکار رو انجام میده. دسکتاپهای مبتنی بر GTK مثل Gnome و Xfce و غیره با استفاده از dconf و gsettings تنظیمات اینکار رو انجام میدند که این در مورد برنامه های مربوط به این دسکتاپها مثل Nautilus هم صدق می کنه. برای خود i3 هم با استفاده از تنظیمات اون میشه ترمینال پیش فرض رو انتخاب کرد. متغیر محیطی TERMINAL$ در i3 رو میشه با نام ترمینال مورد نظر ست کرد تا انتخاب بشه. به نظر من بهترین روش اینه که یک ترمینال روی سیستم فقط نصب کنی و اون ترمینال به عنوان ترمینال پیش فرض استفاده میشه. برای Nautilus لینکهایی که بچه ها دادند فکر کنم بدردت بخوره.

آفلاین

#14 2016-11-20 09:33:37

morealaz
Moderator
ثبت شده: 2016-03-19
ارسال ها: 363

پاسخ: چگونه ترمینال پیشفرض را تغییر دهیم؟(Preferred App XFCE)

Риал Краесис نوشته است که:

export TERM=xterm
این رو بذار تو فایل bashric

متغیر TERM نوع ترمینال رو از لحاظ قابلیت های محیط ترمینال مشخص میکنه. نه اینکه چه برنامه شبیه ساز ترمینالی استفاده بشه. خیلی از برنامه های ترمینال این متغیر رو با مقدار xterm یا xterm-256 مقدار دهی میکنند تا نشون دهنده قابلیت های محیط اونها باشه. دستور زیر رو برای دیدن مقادیر این متغیر بزنید:

$ man 7 term

آفلاین

#15 2016-11-20 12:21:07

farid
عضو
از : شیراز
ثبت شده: 2016-05-27
ارسال ها: 48

پاسخ: چگونه ترمینال پیشفرض را تغییر دهیم؟(Preferred App XFCE)

morealaz نوشته است که:

به نظر میرسه راه حل یک دست و جامعی نداره. هر محیطی به شیوه خودش اینکار رو انجام میده. دسکتاپهای مبتنی بر GTK مثل Gnome و Xfce و غیره با استفاده از dconf و gsettings تنظیمات اینکار رو انجام میدند که این در مورد برنامه های مربوط به این دسکتاپها مثل Nautilus هم صدق می کنه. برای خود i3 هم با استفاده از تنظیمات اون میشه ترمینال پیش فرض رو انتخاب کرد. متغیر محیطی TERMINAL$ در i3 رو میشه با نام ترمینال مورد نظر ست کرد تا انتخاب بشه. به نظر من بهترین روش اینه که یک ترمینال روی سیستم فقط نصب کنی و اون ترمینال به عنوان ترمینال پیش فرض استفاده میشه. برای Nautilus لینکهایی که بچه ها دادند فکر کنم بدردت بخوره.

با داشتن فقط یک ترمینال کاملا موافقم

آفلاین

#16 2016-11-21 18:18:46

adavari
Moderator
ثبت شده: 2015-09-25
ارسال ها: 74

پاسخ: چگونه ترمینال پیشفرض را تغییر دهیم؟(Preferred App XFCE)

سلام
یه راه غیرمعقولی که به ذهن من میرسه به غیر چیزهایی که دوستان اشاره کردن اینه که یه symlink بسازی .
مثلا اینطوری :

sudo ln -s /usr/bin/xfce4-terminal /usr/bin/gnome-terminal

آفلاین

#17 2016-11-21 19:17:55

حسین حیدری
Moderator
از : اصفهان
ثبت شده: 2015-09-16
ارسال ها: 413

پاسخ: چگونه ترمینال پیشفرض را تغییر دهیم؟(Preferred App XFCE)

مرسی از همه! ولی دیگه نشستم xterm را کانفیگ کردم smile


Just an anime fan

آفلاین

#18 2016-11-21 20:03:14

Arcush
Administrator
ثبت شده: 2015-09-15
ارسال ها: 1,537

پاسخ: چگونه ترمینال پیشفرض را تغییر دهیم؟(Preferred App XFCE)

خب کانفیگتون رو بذارید ببینیم  لااقل چه شکلی شده. cool

آفلاین

پانوشت انجمن

پشتیبانی توسط تیم آرچ لینوکس ایران و نیرو گرفته با FluxBB