شما هنوز به سیستم وارد نشده اید.

#1 2018-03-22 14:37:35

LinArcX
Moderator
ثبت شده: 2015-09-18
ارسال ها: 832

عدم لود شدن ماژول های ویرچوال باکس پس از هر آپگرید سیستم[حل شد]

عرض ادب.
دوستان من هر سری که سیستم رو فول آپگرید میکنم وقتی ریستارت میکنم نمیتونم لاگین کنم. و به emergency mode وارد میشم. بخشی از خطاها:
8d5x_1_thumb.jpg
l5g_2_thumb.jpg
خروجی:

systemctl status systemd-modules-load.services

b8ec_3_thumb.jpg

cat /usr/lib/modules-load.d/virtualbox-host-dkms.conf

wkts_4_thumb.jpg
وقتی تلاش میکنم ماژول های ویرچوال باکس رو لود کنم به این خطا میخورم:

modprobe vboxdrv

gvji_5_thumb.jpg

journalctl -u systemd-modules-load.services

2vow_6_thumb.jpg
کرنل لینوکس lts هست. و بسته های virtualbox-host-dkms و  virtualbox نصب هستن. جالب اینجاست اگه chroot بزنم و یه بار کرنل رو مجدد نصب کنم اوکی میشه مشکلم. ولی تو حالت emergency mode همین کارو میکنم هیچ اتفاقی نمیفته.
از طرفی لود نشدن ماژول های ویرچوال باکس باعث میشن که درایوهای ntfs ام هم لود نشن. واقعا نمیدونم اینا چه ربطی به هم دارن.:/

آخرین ویرایش توسط LinArcX (2018-04-03 11:31:13)

آفلاین

#2 2018-03-22 18:52:44

Arcush
Moderator
ثبت شده: 2015-09-15
ارسال ها: 1,448

پاسخ: عدم لود شدن ماژول های ویرچوال باکس پس از هر آپگرید سیستم[حل شد]

درود بر سعید عزیز.

من اجتماع این دو تا مشکل را نتونستم تو نت پیدا کنم: ماژول های ویرچوال باکس + faild to mount /mnt/C. اما درمورد اولی یه جایی شخصی اشاره کرده بود که بخاطر تغییر هر دفعهٔ فایل etc/machine-id/ هست. گرچه نمی فهمم چرا. اما اون چیزی که من فکر می کنم این هست که اگه VB و لود نشدن ntfsها بهم مربوط باشن، باید از نصب ویرچوال روی ntfsها باشه. البته احتمالن دارم اشتباه می کنم. ولی واقعن هیچ ایده ای ندارم. hmm

آفلاین

#3 2018-03-22 21:10:48

LinArcX
Moderator
ثبت شده: 2015-09-18
ارسال ها: 832

پاسخ: عدم لود شدن ماژول های ویرچوال باکس پس از هر آپگرید سیستم[حل شد]

ممنونم از راهنمایی ت عیسی جان. من vb رو روی روت نصب کردم که etx4 هست. اینم محتویات fstab فعلیم. شاید به درد بخوره:
https://raw.githubusercontent.com/archu … b_20180322

آخرین ویرایش توسط LinArcX (2018-03-30 14:04:34)

آفلاین

#4 2018-03-22 23:27:28

LinArcX
Moderator
ثبت شده: 2015-09-18
ارسال ها: 832

پاسخ: عدم لود شدن ماژول های ویرچوال باکس پس از هر آپگرید سیستم[حل شد]

الان دقت کردم و دیدم که موقع شات دان در حالت ایمرجنسی مود با یه سری خطا روبرو میشم. یکم سرچ کردم و دیدم در انجمن انگلیسی قبلا این مشکل مطرح شده  و مثل اینکه یه باگی هست مربوط به systemd. و در ریلیز بعدی فیکس خواهد شد.
حالا منتظر میمونم آپدیت بعدی سیستم.دی بیاد ببینم چی میشه.
راستی الان کسی سیستم شو آپدیت کنه و ریبوت کنه به مشکلی مشابه مشکل من میخوره آیا؟

آخرین ویرایش توسط LinArcX (2018-03-22 23:27:47)

آفلاین

#5 2018-03-23 00:11:17

morealaz
Moderator
از : کرمان
ثبت شده: 2016-03-19
ارسال ها: 326

پاسخ: عدم لود شدن ماژول های ویرچوال باکس پس از هر آپگرید سیستم[حل شد]

سعیدجان بسته virtualbox-host-dkms برای ساخت ماژولهای مورد نیاز virtualbox، نیاز داره که header فایلهای مربوط به کرنل مورد استفاده در سیستم حتما نصب بشه. شما که از کرنل lts استفاده میکنی باید بسته linux-lts-headers رو نصب کنی تا ماژولها ساخته بشه و بتونه بارگذاری بشه.

آفلاین

#6 2018-03-23 00:38:34

LinArcX
Moderator
ثبت شده: 2015-09-18
ارسال ها: 832

پاسخ: عدم لود شدن ماژول های ویرچوال باکس پس از هر آپگرید سیستم[حل شد]

درود بر محمد عزیز.
بله این بسته رو قبلا نصب کرده بودم.
اصلا واسه من جای تعجب هست که با chroot (و نصب مجدد کرنل)مشکل حل میشه ولی در حالت معمولی به این مشکل میخورم. hmm

آفلاین

#7 2018-03-30 18:46:10

LinArcX
Moderator
ثبت شده: 2015-09-18
ارسال ها: 832

پاسخ: عدم لود شدن ماژول های ویرچوال باکس پس از هر آپگرید سیستم[حل شد]

امروز دیدم systemd واسش آپدیت اومده. سیستم رو بروز کردم ولی مشکل هم چنان پابرجاست.
لاگ journalctl -xb رو خوندم و به نکات جالبی برخوردم. مثلا در یک سری از خطوط این لاگ به همچین خطایی برخوردم :

modprobe: FATAL: Module fuse, not found in directory /lib/modules

حدس میزنم کرنل دانلود و نصب شده ولی به دلایلی(که هنوز نمیدونم چین) آپدیت نشده. خروجی دستورات زیر(در حالت ایمرجنسی مود) حیرت منو برانگیخت:

>> uname -r
4.14.15-1-ARCH
>> pacman -Qi linux-lts
...
Version: 4.14.30.-1
...

و اینجاست که سوراخ کار در اومد. بسته linux-lts دانلود شده ولی به عنوان کرنل اصلی سیستم شناخته نشده. ماژول های کرنل هم به همین خاطر لود نشدن و احتمالا پارتیشن های ntfs به همین دلیل نمیتونن مانت بشن!
سرچ کردم و به تاپیک هایی هم چون اینجا رسیدم و این پست جواب سوال منو داد:

This is the most common problem on this forum. Your system is booting with initramfs from the older kernel. New image was not be created probably because /boot was not mounted during the upgrade. Mount /boot and reinstall the kernel package to fix this.

fstab رو باز کردم و اینجوری ادیتش کردم:

# Static information about the filesystems.
# See fstab(5) for details.

# <file system> <dir> <type> <options> <dump> <pass>
# UUID=7e9d3053-e053-48a5-b30b-34ae06d799dc
/dev/sda8               /               ext4            defaults,noatime        0 1

/dev/sda6               /boot           ext4            rw,auto,relatime,data=ordered   0 1

/dev/sda9               /home           ext4            defaults,noatime        0 2

/dev/sda7               none            swap            defaults 0 0

آپشن اخری رو در پارتیشن بوت در نظر بگیرید. برای <fsck> یا file system cheking هست. اینو از 2 به یک تغییر دادم و آپشن auto رو هم اضافه کردم تا بصورت خودکار مانت بشه این پارتیشن. ریبوت کردم و یونیت زیر رو چک کردم:

 ❯ systemctl status boot.mount                                                                                                              [19:53:46]
● boot.mount - /boot
   Loaded: loaded (/etc/fstab; generated)
   Active: active (mounted) since Fri 2018-03-30 19:27:21 +0430; 26min ago
    Where: /boot
     What: /dev/sda6
     Docs: man:fstab(5)
           man:systemd-fstab-generator(8)
  Process: 526 ExecMount=/usr/bin/mount /dev/sda6 /boot -t ext4 -o rw,relatime,data=ordered (code=exited, status=0/SUCCESS)
    Tasks: 0 (limit: 4915)
   Memory: 208.0K
   CGroup: /system.slice/boot.mount

Mar 30 19:27:21 linarcx systemd[1]: Mounting /boot...
Mar 30 19:27:21 linarcx systemd[1]: Mounted /boot.

می بینید که فعال هست و بوت مانت شده. یه بار به صورت تستی کرنل رو ری اینستال کردم و ریبوت کردم و اوکی بود همه چی. حالا سری بعد که کرنل جدید اومد بازم تست میکنم و جواب نهایی رو همینجا میذارم. امیدوارم دیگه بازی در نیاره. big_smile

آخرین ویرایش توسط LinArcX (2018-03-30 19:57:41)

آفلاین

#8 2018-03-31 17:36:53

LinArcX
Moderator
ثبت شده: 2015-09-18
ارسال ها: 832

پاسخ: عدم لود شدن ماژول های ویرچوال باکس پس از هر آپگرید سیستم[حل شد]

لعنت!
امروز دوباره سیستم رو آپدیت کردم. قبلش چک کردم ببینم بوت مانت شده یا نه که شده بود. به خیال خودم فک کردم همه چی دیگه درست خواهد شد این سری. اما واقعا نمیدونم چه مرگشه این آرچ من. بوت مانت شده ولی کرنل ساخته نمیشه. /:

● boot.mount
   Loaded: masked (/proc/self/mountinfo; masked-runtime)
   Active: active (mounted) since Sat 2018-03-31 17:44:24 +0430; 3min 6s ago
    Where: /boot
     What: /dev/sda6
    Tasks: 0 (limit: 4915)
   Memory: 204.0K
   CGroup: /system.slice/boot.mount

Mar 31 17:44:24 linarcx systemd[1]: Mounting /boot...
Mar 31 17:44:24 linarcx systemd[1]: Mounted /boot.

آخرین ویرایش توسط LinArcX (2018-03-31 17:50:09)

آفلاین

#9 2018-04-03 11:30:56

LinArcX
Moderator
ثبت شده: 2015-09-18
ارسال ها: 832

پاسخ: عدم لود شدن ماژول های ویرچوال باکس پس از هر آپگرید سیستم[حل شد]

این مشکل هم حل شد!
chroot زدم و با cfdisk تیک ستاره ی پارتیشنِ بوت رو برداشتم و گذاشتم روی پارتیشن روتِ سیستمم. ذخیره کردم  وهمزمان رفتم فایل fstab رو هم ویرایش کردم. چون دیگه نیازی ندارم اتو-مانت بشه. امروز که آپدیت های جدید اومده بود و توشون بسته های linux-lts هم بود، سیستم رو آپدیت کردم و ریستارت کردم و این مشکل به ظاهر نفس گیر هم حل شد!

آخرین ویرایش توسط LinArcX (2018-04-03 11:32:21)

آفلاین

پانوشت انجمن

پشتیبانی توسط تیم آرچ لینوکس ایران و نیرو گرفته با FluxBB