شما هنوز به سیستم وارد نشده اید.

اطلاعیه

#1 2018-11-10 20:29:46

AliNabipr
عضو
ثبت شده: 2018-09-12

از چه ارائه دهنده ی ایمیلی استفاده می کنید؟

درود.
می خواستم بدونم از چه ارائه دهنده ی سرویس ایمیلی استفاده می کنید؟ بحث امنیت و رمزنگاری، متن باز بودن و اینها آیا اصلا تو انتخاب تاثیرگذاره؟ محل سرورها مهم هست؟ سرویس هایی مثل جی میل، میل.کام، یاندکس یا رایزآپ و پروتون میل و اینها منظورم هست.
شاید ۲تا سوال شد ولی تقرببا مرتبط هست. دلیل انتخابتون رو بگین.

فکر میکنم این تاپیک به اینجا ربط نداشته باشه.
یک بخش آف تاپیک نیازه قکر میکنم یا شاید اصلا از اهداف این انجمن نباشه.
به هر حال اگر مناسب نیست حتما حذف کنین.

آفلاین

#2 2018-11-10 20:54:53

Arcush
Administrator
ثبت شده: 2015-09-15

پاسخ: از چه ارائه دهنده ی ایمیلی استفاده می کنید؟

درودهای فراوان بر شما.

دربارهٔ آف تاپیک باید به صراحت اعتراف کنیم که افسوسمندانه جامعه ای که اسم خودش را جامعهٔ نرم افزارهای آزاد در ایران گذاشته  دارای فرهنگ پرورش یافته و درحال تکاملی نیست و خوی تهاجمی "که دقیقن و هتا تقریبن نمیتونم بفهمم از کجا ناشی میشه" در افراد این جامعه به یقین وجود داره. پس آف تاپیک ها بهترین جا برای تخلیهٔ احساسات بیمار ما استند. بنابراین همونطور که خودتون هم اشاره کردید و البته نیازش هم به صورت جدی در انجمن احساس نمیشه، اولویتی برای ساختن تالار ویژه ای برای آف تاپیک نداریم (گرچه شما بهترین جا را برای تاپیک برگزیده اید).

من از دو ایمیل آکادمیک [درصورت اجبار] و جیمیل برای انواع ارتباطات ام استفاده می کنم. ولی بحث امنیت و رمزنگاری را که مطرح کردید من را به فکر فرو برد. اگر خوش بین باشیم و  تنها پردازش های آماری با آگاهیِ من روی ایمیل های من انجام بشه، (درصورتی که پذیرفته باشم پس) از نظر من سرویس دهنده حق داشته این اطلاعات را به پول تبدیل کنه. ولی درحقیت، الان که فکر می کنم میبینم چندان به مذاق من خوش نمیاد. بنابراین اگر براتون مقدور هست دربارهٔ انواع سرویس دهنده هایی که میشناسید توضیح بدید. بویژه، برای من سؤاله که چقدر و چگونه میتونم نسبت به قولی که سرویس دهنده میده مطمئن باشم.

آفلاین

#3 2018-11-10 21:45:20

AliNabipr
عضو
ثبت شده: 2018-09-12

من چند روزی انواع سرویس دهنده هارو دیدم و حداقل privacy policy هرکدوم رو خوندم. سرویس هایی مثل tutanota و. Protonmail که به نظر خیلی به امنیت اهمیت میدن، اعلام کردن که اطلاعات کاملا رمزنگاری میشه و یکیشون end to end encryption ارائه میده. گفتن پیام ها رمز نگاری میشه و اجازه نمیدن از چیزی مثل نام کاربری حتی استفاده تبلیغاتی بشه. توی یک مباحثه ای توی ردیت مقایسه کردن چند سرویس امن رو که میتونید ببینید.
https://www.reddit.com/r/privacytoolsIO … ch_one_is/
یکی از مطالبی که گفتن از قوانین داخلی کشورها گفتن ولی پیوندهایی هم هست که اثبات میکنن اصلا موقعیت مکانی موردی برای بررسی محسوب نمیشن. چون این ها اصلا اطلاعاتی ذخیره نمیکنن که ارائه بدن به دولت. (چندبار گفته شده به علت واقع شدن سرورهای tutanota توی آلمان، قابل اعتماد نیست)
لاوابیت هم مثل اینکه یکبار کلاً جمع شد و سرویس نداد دیگه و الان دوباره با معرف کاربر می پذیره. اصلا همین برایمن مشکل بود که خوب یک دفعه یک سرویس دهنده دیگه سرویس نده خیلی بده. اینم میتونه از معیارها باشه.
رایزآپ هم در اصل ارائه دهنده ایمیل نیست ولی یک سازمان غیرانتفاعی هست که با معرف میتونه سرویس یده.
در کل هم یک موضوعی هست که مثلا همه ی این سرویس ها گفتن درصورت استفاده نادرست اجازه دارن حساب رو ببندن. حتی اگر چندماه استفاده نشه، به طور خودکار بسته میشه و قابل دسترسی نیست. به علت مسائل امنیتی و اینها هم بسیار سخت میشه گذرواژه رو بازیابی کرد. این وسط مثلا اگر به عنوان ایمیل پشتیبان ازش استفاده شه، به راحتی سرویس دهنده ایمیل رو میبنده  و میگه ما گفته بودیم.

درمورد اعتماد به اینها اطلاع ندارم. قانونی برای پیگیری اینها وجود نداره؟ بالاخره این قوانین رو باید یکجایی ثیت کنن.

یک سرویس هایی هم هستن که از امنیت خیلی بالا صحبتی نکردن ولی به سادگی گفتن از اطلاعات ما استفاده تبلیغاتی نمیشه. چیزی مثل zoho mail
بعضی ها هم که گفتن قول میدیم خط به خط ایمیل ها اسکن نمیشه برای تبلیغات ولی خوب ار نام و سال تولد و سایت هایی که میرین استفاده میکنیم. مثل mail.com
و جدا از بحث امنیت بعضی ها امکانات خوبی میدن. مثلا tutanota نه تقویمی ارائه میده نه tasklist. ولی پروتون میل تقویم میده و سرویسی مثل  zoho mail تمام این ها رو ارائه میده به علاوه  ی امکان ثبت دامنه خصوصی.
این ثبت دامنه رو گفتم یاد قیمت ها هم افتادم. مثلا گوگل فکر میکنم ۱۰ گیگ به طور رایگان میده. در عوض protonmail فقط ۵۰۰ مگ میده و با پرداخت هزینه ای مثل ۵ دلار در ماه میتونید دامنه ثبت کنید و تا ۵ گیگ فضا میده. فکر نمیکنم ما تو ایران به پرداخت این هزینه فکر کنیم ولی میتونه از معیارهای انتخاب باشه.

آفلاین

#4 2018-11-12 20:54:49

mehran
عضو
از : پشت کامپیوتر
ثبت شده: 2018-04-11

به نظر من امنیت سرویسهایی که در سمت سرور ارائه میشن به هیچ عنوان نمیتونه تضمین شده باشه، حتی اگه سرویس آزاد باشه ! چرا که ما نمیدونیم سمت سرور واقعا چه خبره و چه اتفاقی داره میافته.
من مدت زیادی کاربر جیمیل بودم و الان هم مدتیه سعی دارم به صورت کامل تمام کارهام رو در tutanota انجام بدم و دلیلشم اینه که یه جورایی مطمئنیم سرویسی مثل جی میل از اطلاعاتمون سواستفاده میکنه (البته نمیدونم واژه ی سواستفاده در این مورد مناسبه یا نه اما به هر حال ...) اما tutanota داره میگه که حریم شخصی شما برای ما هم مهمه و از اطلاعت تون سواستفاده نمیکنیم. همونطوری که گفتم نمیشه این رو مطمئن شد چون ما چیزی که روی سرور در حال اجرا هست رو ندیدیم اما حداقلش اینه که مطمئن نیستیم این ازمون سواستفاده میکنه یا نه و فکر کنم اعتماد به همچین سرویسی راحتتر باشه.

آفلاین

#5 2018-11-12 22:54:11

Misix
عضو
ثبت شده: 2018-11-12

به خاطر همین ایمیل من هربار یک ایمیل جدید میسازم و باهاش انجمن ها ثبت نام میکنم. بعد از ایمیل خارج میشم که اطلاعات اضافی ندم و گذرواژه ام رو فراموش میکنم smile

اضافه کنم که بنیاد نرم افزار آزاد هم چند سرویس رو بررسی کرده که میتونید ببینید.
https://www.fsf.org/resources/webmail-systems
پس بررسی کردنش کار بیهوده ای نیست. حتما تفاوت هایی هست.

درمورد tutanotaمن به شدت با حجمی که به صورت رایگان میده و  همچنین imap مشکل دارم. اصولا من از thunderbird استفاده میکنم و نمیتونم tutanota رو روش پیکربندی کنم. اشاره دارن به خاطر امنیت و end to end encryption هست ولی برای من به عنوان کاربر معمولی زیاده روی هست. پروتون میل یک سرویس bridge داره برای اینکار که برای کاربران ویژه هست و البته هنوز برای لینوکس ارائه نشده.

آخرین ویرایش توسط Misix (2018-11-12 23:00:24)

آفلاین

#6 2018-11-12 23:00:07

Arcush
Administrator
ثبت شده: 2015-09-15

mehran@
استدلال شما میتونه خودش را زیر سؤال ببره. مثلن نمیشه اطمینان داشت که tutanota را خود گوگل راه نینداخته باشه. من از وختی AliNabipr@ گرامی تاپیک را باز کرده دارم به این موضوع فکر میکنم و هرچقدر که جلو میرم بیشتر به این نتیجه میرسم که مساله خیلی پیچیده تر از اعتماد کردن به سرویس ایمیل هست یا نه. وختی براوزر تور اخطار میده که ممکنه با ماکزیمایز کردن پنجره ش اینچ مانیتورت لو بره، دیگه نگرانی برای سرویس دهندهٔ ایمیل میره در درجه های پائینتری قرار میگیره. ولی اگر مثلن tutanota را گوگل ساخته باشه، من ترجیح میدم اطلاعاتم را خود جیمیل بدزده/سو استفاده کنه تا tutanota. big_smile

Misix@
درود و خوش آمد. من ارسال شما را دیر دیدم.

منظور از کاربران ویژه چیه؟

آخرین ویرایش توسط Arcush (2018-11-12 23:09:58)

آفلاین

#7 2018-11-12 23:42:14

Misix
عضو
ثبت شده: 2018-11-12

با پرداخت هزینه میشه کاربر ویژه شد و از امکاناتی مثل bridge ، ثبت دامنه شخصی، فضای بیشتر و ... بهره برد.

آفلاین

#8 2022-09-11 00:09:26

farooqkz
عضو
ثبت شده: 2022-09-10

من از رایزآپ استفاده میکنم. خوبیش اینه که از پروتکلهای مربوط به ارسال و دریافت پشتیبانی میکنه و من میتونم حتی روی گوشی دکمهایم هم ایمیل بگیرم.

در مورد مساله اعتماد هم وقتی داده شما روی کامپیوتر یک نفر دیگه باشه خب دیگه تضمینی وجود نداره که فقط شما بهش دسترسی داشته باشید. حالا یا خود سرویس دهنده ممکنه دادهها رو بخونه یا از یکجا نشت کنه یا رخنه انجام بشه یا ...

پیشنهاد من اینه که اگر واقعا نمیخواید ایمیلی که مثلا به دوستتون ارسال میکنید رو بقیه بخونن، از رمزنگاری استفاده کنید. مثلا یک نفر میگفت استفاده از گوگل درایو و تلگرام و امثالهم مشکلی نداره برای ذخیره فایل وقتی فایلهات رو رمزنگاری میکنی.

آخرین ویرایش توسط farooqkz (2022-09-11 00:09:44)

آفلاین

پانوشت انجمن

پشتیبانی توسط تیم آرچ لینوکس ایران و نیرو گرفته با FluxBB میزبانی توسط MahanCloud